Bok om polförvandlingen

Fick ett tips från Marja om en berättelse, som kommer att publiceras i Per-Bruus Jensens kommande bok inom kort: Mennesket og den sexuelle revolution

Intressant. Jag har läst ett fåtal berättelser som verkar vara äkta kosmiska glimtar, av vilka en del ligger publicerade på vår webbsida, Kosmiska Glimtar, och som Marja har hittat. En äkta kosmisk glimt kommer uppenbart helt spontant och utan medveten ansträngning från människan. Ruth Dahlén var ute i skogen, och Richard Bucke var på väg hem från en träff med goda vänner.

Mannen i denna senaste berättelse var också i harmoni, vilandes efter en ansträngande cykeltur. Uppenbarligen kommer dessa händelser till oss när själen är mogen att ta emot dem, och inte tvärtom, vilket förklarar varför många som medveten eftersträvar dessa ting tar stor skada av dem.

Som Martinus säger, kommer de kosmiska sinnesförmågorna till oss helt av sig själva, och jag har många gånger reflekterat över detta på följande vis: Det handlat inte om att sträva efter att fylla sig med mer ljus, utan att få bort blockeringen som hindrar ljuset att tränga in. Tvingar man in ljuset blir man sjuk för att det blandar sig med mörkret, men tar man bort mörkret rinner ljuset till naturligt och organiskt.

Det är väl det som det handlar om här på jorden – att avhålla sig från de djuriska tankearternas ogräs och därmed låta dem dö i brist på näring så att solens ljus kan strömma till! 

Funderar 
Anders


© 2006 Anders Silverfall All Rights Reserved

1228 visningar
© Averbis förlag | Kontakt