”Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.”

”Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är”.
Edith Södergran

Numera även mitt motto...men ack så mycket arrogans och skit man möts av från patriarkatet. Inte "in real life" så mycket, utan från män på olika Martinusforum på nätet som menar sig intressera sig för den andligtvetenskapliga kärleksläran: "Du skall älska din nästa som dig själv!" Och där ingår, hör och häpna🙄, även kvinnorna. Johodå! 

Men fortfarande pågår ett globalt förtryck av kvinnor och män försöker tysta och nedlåtande förlöjliga och svartmåla henne i alla livets sammanhang. Hon skall behaga mannen och inte komma med egna åsikter som kan uppfattas som hårda av de dominerande männen. 

Det har jag själv fått höra under 20 års tid från en drös maskulina machomän som fortfarande anser sig vara skapelsens krona och de rättmätiga tolkarna av bl.a. Livets Bog. Ja t.o.m. om den feminina polförvandlingen 😲😲😲! 

Så nog för män krig mot kvinnor i deras utveckling mot självständighet. Och då med billiga argument som att man är okvinnligt hård, rabiat, "psykiskt sjuk, fanatisk, galen och ilsken". Som nu unga Greta får utstå för att hon vågar sticka ut hakan, ha en egen åsikt, hänvisar till forskningsfakta som hon tror på och visar öppet känslor av sorg och vrede mot maktmännen. Fy på sig Greta, säger män!  Så får inte inte en flicka bete sig och absolut inte agitera så att andra unga kvinnor ställer sig upp och stödjer henne  runtom i världen. Hon blir ju en hotbild för machomännen om hon får med sig hundratusentals kvinnliga proselyter som upptäcker att de kan gå samman och kanske få en förändring till stånd genom att samordna sig i en viktig sak.

Och precis nu när jag skriver detta meddelar man i TV att Sara Danius, Svenska akademins tidigare ständige sekreterare,  har gått bort! Hon blev ju verkligen ett föredöme för kvinnor genom att moraliskt rakryggat stå upp emot förnedrande behandling av kvinnor. Frid över hennes minne!

P.S. Lustigt! Sara Danius sade tydligen något som jag också står för : "Jag är snäll mot de snälla och hård mot de hårda." Det är ju den maskulina polen i kvinnan som lyfter handen till Stopp! och sätter gränser för hur mycket förtryck och elakheter hon kan eller vill stå ut med och det är den feminina primära polen i henne som kan vara moderligt mjuk och snäll. Den sistnämnda polprincipen är ju ganska frånvarande i maktmännen som är vana vid att hela tiden peka med hela handen när de diktatoriskt utan pardon vill bestämma något, oavsett vad de vill bestämma om. Kontrastprincipen i polerna!

Denna genomskådande artikel om behandlingen av Greta av världens ilskna män var igångsättare till mitt inlägg här:

Vad Martinus har skrivit om förtrycket av kvinnor genom årtusenden finns att läsa här:

"Metoo - sett utifrån den andligtvetenskapliga tolkningen"

 

 

119 visningar
© Averbis förlag | Kontakt