Filmtips: "En oväntad vänskap" och "Shirley Valentine"

Om du ännu inte sett filmen ”En oväntad vänskap”, baserad på en sann historia, så gör det!

Den handlar om nästakärlek och den är både rolig och ömsint. Jag gav DVD:n till min sambo i födelsedagspresent och det var längesedan vi såg en så bra film! Vi många goda skratt, vilket inte är så vanligt nuförtiden när man ser på filmer. Men även en och annan tår trillade ner på kinden. Man blir både glad och varm inombords när man ser den riktiga kärleken växa fram, den kärlek som inte söker sitt. Det är ju en utveckling av polförvandlingen när män vågar börja visa sina känslor och därmed en mjukare feminin sida – gentemot alla kön. För den riktiga kärleken särskiljer inte, favoriserar inget speciellt kön, och gör inte skillnad. Om du bara skall se en enda film i år; se den! Vi kommer att se om den, säkert flera gånger. Filmen får 5 kosmiska stjärnor av ossyes!

En annan 5-stjärnefavorit, som jag har sett om många gånger, är filmen om en hemmafru, Shirley Valentine, som på en greklandssemester kommer på andra tankar och förändrar sitt liv. Hon tröttnar på att bokstavligen tala med väggen hemma och börjar njuta av livet wink. Den DVD:n har jag sett om många gånger. Här får man se den kvinnliga polförvandlingen som leder till mer maskulin bestämdhet och frigörelse till ett mer självständigt liv.
En gång bak i tiden visade jag den för en tjejkompis och plötsligt hade vi beställt en charterresa till Zakynthos i Grekland ;-). Hmm, resan blev inte som Shirley Valentines, men det var skönt att ligga på stranden och lapa sol, äta gott, och bli glad av den grekiska bouzoukimusiken! För det blir jag, den är så underbart livsbejakande. Jag måste ha haft ett lyckligt liv i Grekland någon gång, för jag älskar de vänliga positiva människorna, kulturen, maten, musiken, havet och naturen där. Och det gör även min sambo efter alla våra resor dit.

Hälsar Marja i vårsolens glans

 

1225 visningar
© Averbis förlag | Kontakt