GOTT NYTT åR 2010!

Guinness rekordbok utnämnde 2006 fyrverkerierna på Madeira till störst i världen. Och där firade vi jul och nyår det året. 

Och absolut; nyårsraketerna här hemma är som "små fisar i universum" jämfört med detta skådespel - om man nu får skoja till det lite med ungdomars språk 

Vi hade dessutom första parkettplats från vårt hotellrum. Från vår balkong på 7:e våningen kunde man se hela bukten av huvudstaden Funchal. Varje nyårsafton flockas kryssningsbåtarna på redden ute i bukten för att uppleva denna storslagna festlighet. Färgstarka Funchal med sin charmiga stadskärna är jul- och ljussmyckad och fylld av feststämning under jul och nyår. Och det var en till övermåttan upplyst stad med ljusslingor och dekorationer vi fick uppleva! Helt otroligt! 

Men julkänslan hade ändå lite svårt att infinna sig, när man steg upp från solstolen vid poolen och gick upp för att laga sin julmiddag. Och att gå omkring i lätt sommarjacka på kvällen i stan och på strandpromenaden med dessa mängder med juldekorationer kändes trots allt inte riktigt juligt. Men nu har vi ju haft desto mer julkänsla i år när vi har haft snö nästan upp till fönsterkarmen och det har yrt ulliga vita snötussar runt husknuten!

Med dessa Madeirabilder vill vi önska alla ett GOTT NYTT ÅR 2010! Tyvärr ger bilderna ingen riktig känsla och rättvisa av det vi fick uppleva under en hel timmes tid när hela Fuchalbukten fullkomligt exploderade i de mest fantastiska färgskådespel av fyrverkerier som vi någonsin sett. Utan en enda sekunds paus! Det gick inte ens att fotografera i den takten.
Marja & Anders

 

1052 visningar
© Averbis förlag | Kontakt