Julgodis för öron, ögon och hjärnan i karantäntider

Hej alla ni som läser här!

Här kommer lite tips om julgodis för öron, ögon och hjärnan att syssla med under karantäntiden.
Börja med att komma i stämning med lite pampig skönsång med den tonsatta bönen "Fader vår du som är i himlen...."

The Lord's Prayer - Il Divo - The Christmas Collection

Och sedan lyssna på:
Stilla natt med Josh Groban - Noel (Full Deluxe Christmas Album)

Och på julafton lyssna på friden, för...

"Under en kort stund, från juleklockornas klämtningar till något över midnatt på julaftonen gästas världen verkligen av något av den stora friden. Under dessa få timmar har en högre världs atmosfär verkligen kommit liksom närmare."

Martinus "Den första julsången på jorden" Kosmos nr 12/91

"Humaniteten och nästakärleken är inte en produkt av religionerna, utan av de erfarenheter, speciellt lidandeserfarenheter, som en människa har gjort genom många inkarnationer genom själva sin livsupplevelse eller livets eget tal.... " 

och...

"Den atmosfär av hjälpsamhet, givmildhet och nästakärlek, som hör julen till, kommer en dag att sträcka sig över hela året… "

...kan man läsa om i Martinus "
Julmysteriet" 

Saknar du något mer tänkvärt om julens syfte, mål och mening att läsa kommer några fler lästips här:

Julstämning  
"Vad är egentligen julstämning? - Ja, det är i själva verket en känsla av glädje över andra människors mobiliserade sympatiyttringar. Då julen är en gåvornas högtid och fundamentet för den framtida kulturen är 'att hellre giva än taga'…"

Julstjärnan  
"Julen kommer att vara kvar som uttryck för en odödlig princip. Det enda som kommer att förändras är den form varunder den manifesteras.…"

Ljuset i mörkret  
"LJUSET I MÖRKRET är den rätta beteckningen på julen. Vi ser också hur julen firas genom att miljoner ljus tänds. På gatorna, i butiksfönstren och i hemmen, överallt tänds ljus som strålar ut i vintermörkret. Barnens ögon strålar i kapp med alla julljusen vid tanken på julgran och julklappar, och även de flesta vuxna påverkas av julstämningen trots bekymmer och jäkt. Många vuxna anser emellertid att julen endast är barnens fest...." men....

Tankar vid årsskiftet  
"Julen ger anledning till ett underbart stort tankeområde, men det finns också skäl att ha underbara tankar i samband med årsskiftet, som har en utomordentligt stor kosmisk betydelse." 

A Christmas Story
"The basic principle of Christmas is to light a candle in the darkness…"


Vill du krypa under en varm filt i soffan, mysa och titta på  FILMER   med kosmologiska positiva livsförändrande inslag ur livets direkta tal om polförvandlingstendenser m.m., så har jag gjort en lista här med filmer vi sett och som vi tyckt varit tongivande för en positiv mänsklig förändring:

Den första vi såg för många, många år sedan är Powder
Den handlar om en annorlunda pojke som hållits undangömd av sina föräldrar, men som hittas efter deras borgång av polisen och en socialtjänstkvinna. De försöker få honom ut i det normala livet där han betraktas som konstig och blir mobbad. Hur det sen går får ni själva se. Mycket sevärd om främlingsskap som man kan finna hos dem som inte passar in i den gamla flocken. 

********************
Nästa är en underbar film om polförvandling och frigörelse.
Shirley Valentine lever i ett tidstypiskt äktenskap med man och en dotter, men har bara en köksvägg att anförtro sig åt. Men när Shirleys väninna vinner en Greklandsresa följer hon med utan att fråga om lov från sin man...


*********************
North Country är ett fängslande drama om de kvinnor som gav sig in på männens arbetsdomäner och tog anställning vid de farliga järnmalmsgruvorna i Minnesota. De blev utsatta för mobbing och sexuella trakasserier av männen tills en av dem till slut fick nog....


*********************
Sedan har vi Hämnden av danska Susanne Bier.
Det handlar om valet mellan hämnd och pacifism. Filmen rör sig mellan den brutala vardagen i ett afrikanskt flyktingläger och en vykortsvacker idyll i en sömnig dansk landsort.


***********************
The Blind Side handlar om en   en kvinna som tar sig an en hemlös färgad tonåring och öppnar sitt hem för honom. Det skapar en del problem hos hennes man och barn, men hon lotsar dem med psykologisk säkerhet genom gnisslet. Hon sätter sig in i hans bakgrund, förstår verkligen pojkens problem och med feminin känslighet och maskulin bestämdhet peppar hon honom till bättre självförtroende. Ett praktexempel på hur de båda polerna inom människan kan samarbeta på bästa sätt.


*************************
Sist men inte minst The Wife, om en kvinna som stått i skuggan av sin man hela livet. När hennes man får glänsa och skörda det hon har sått vaknar hon upp och börjar inse vad hon har gjort och vad han tagit för givet...


**************************
Vill du se en skräckfilm som med ganska stor säkerhet kan betraktas som inspirerad av en utbredd tro och teori på nätet om att jordens undergång är nära. För en osynlig mörk kosmisk planet påstås komma att kollidera med jorden inom en snar framtid. Filmen är gjord av danske Lars von Trier och heter Melancholia. 

Kollisionen med en annan planet är något som jorden redan har varit med om i forntiden och som fick dess axellutning att tippa. Men nu har inte jorden detta öde längre enligt Martinus, men det kan vara möjligt att en planet kan komma i närheten och påverka jordens utveckling. Där har Martinus varit lite mystisk och jag har skrivit en artikel om det. Han har skrivit att: 
"Jorden ska slungas in i en ny kosmisk bana, där allt som inte är ’av renhet’ och av kärlek måste förbli utanför . De starka vibrationerna från Faderns zon upplöser alla detaljer som inte är isolerade i kärlek..."  
Den Eviga Världsbilden st. 44.3
Läs mer om detta i artikeln "Om den globala klimatförändringen, jordbävningarna och jordaxelns lutning" och skapa dig en egen uppfattning om vad du tänker om det som händer på vår jord.


Till slut önskar vi alla våra nordiska läsare en:

Glædelig jul og et Godt Nytår!
God jul og Godt Nyttår!
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Gleðileg Jól og Farsælt Komandi ár!
God jul och ett riktigt Gott Nytt År ❣️

Marja  🧑🏻‍🎄 och Anders 🎅🏼
❤️💛🧡💚💙💜😇  
© Averbis förlag | Kontakt