Lite lyx i vardagen

Jag har fyllt jämt och haft en underbar upplevelsefödelsedag.

Jag blev bjuden av sambon, först på en ny italiensk restaurang i Lomma, Azzurro. Fick en jättegod vegetarisk pastarätt och servitrisen hann nämna, innan vi ens vågade önska oss det, att de skulle få in ännu fler vegetariska rätter på menyn framöver. Det låter lovande! Trevligt ställe.

Sedan blev jag överraskad med en spa-weekend på Mossbylunds hotell i Österlen, Skåne. Det var en riktig höjdare!!! Direkt in på massagebänken på en varm bädd med goa filtar i ett svagt upplyst rum och en 50 min. lång härlig avslappnande massage med oljor. Jag däckade direkt trots en lång och intensiv arbetsperiod. Sambon valde ansiktsbehandling och var nöjd hon också. Efter det blev det en lätt vegetarisk lunch i spabaren. Sen var det bara att checka in på rummet och ta på sig badbrallorna, frottérocken och tofflorna och dyka in i nästa njutning ihop med min finnesambo, som vet hur man kastar vatten på stenarna i en sauna . När man var riktigt het och tillräckligt mör, var det bara att hoppa i plurret i poolen intill. Det fanns även badtunnor, men dem ville vi inte testa för sambon har blivit sjuk en gång efter bad i sådan. Inte undra på när man såg gängen som trängdes i dessa. Vissa gubbar badar ju med kalsongerna på under badbyxorna och hur duschar man sådana rena innan badet? Går ju inte. När vi ansåg oss färdigplaskade gick vi till rummet för en liten siesta på de underbara hotellsängarna. Jag är otroligt förtjust i hotellsängar och de vita manglade lakanen. Vi har sådana hemma också men det är en annan känsla på hotell. Semester och vila.

Klockan halv åtta var det så dags för en trerätters middag och den var också helt vegetarisk. Och vilken middag, vilken kock! Jag vill verkligen rekommendera deras restaurang! Vi bjöds på en speciell påskmeny, men de har alltid vegetariska rätter på menyn. Dit åker vi säkert fler gånger. Det är inte ofta man får en så välsmakande och välkomponerad middag. Vi satt och var saliga båda två. Och sen var det bara att ta en trappa till rummet och ligga i sängarna och se på Petra Mede i TV:n på väggen, som var strålande som programledare för eurovisionsminnen genom åren. När vi släckte var det totalt tyst i rummet. Det var verkligen ett välisolerat hotell, vilket man inte är bortskämd med.

På morgonen var det frukost i restaurangen som var mycket god och rejäl. Bara en sån sak som att alla fick ta sig en liten hälsosnaps av olika hälsobringande örter och rötter för att starta dagen med. Efteråt tog vi en liten promenad på deras långa sandstrand och bestämde oss för att åka dit och bada när det blir varmare väder och sedan bara knalla in på restaurangen och njuta av en god middag efteråt. Ser vi fram emot!

Solen sken denna påskdag och vi cruisade genom Skånes böljande fält till Tomelilla och sedan Ystad innan vi på kvällen anlände till hemmet efter en fantastiskt skön helg. Jag har inte kommit ur avslappningen ännu riktigt och det är ett gott betyg för detta spaäventyr. Vi kan verkligen rekommendera Mossbylunds spahelg för den som vill uppleva lite lyx i tillvaron. Riktigt mysigt och fräscht ställe!

936 visningar
© Averbis förlag | Kontakt