Martinus sabiantecken

Hej alla ockultister!

Här kommer lite kuriosa märkligheter om Martinus med ockulta förtecken. Utropen i parenteserna är mina inspirationer.

Martinus Sabiansymboler

Sabiansymbolerna är en klärvoajant tolkning av zodiakens 360 grader inspirerad av en forntida walesisk källa. Den utfördes av Elsie Wheeler och bidrar till att nyansera och förfina horoskopstolkningen. 
Deras bildspråk är ofta ambivalent som drömmens och låter sig inte ringas in eller analyseras av det logiska intellektet, enligt Anna Bornstein i hennes bok "Stjärnpraktika".
Här följer alltså Martinus Sabiansymboler. Jag har baserat hans horoskop på födelsetiden kl. 00.01 eftersom klockan ramlade ner från väggen efter att den hade slagit tolv när Martinus föddes:

Solen 19° i Lejonet (egentligen 18,12° men man rundar av graden uppåt): 
Ett festligt dekorerat klubbhus som är byggt på en pråm. Det är fullt av festande människor och vattnet reflekterar ljusen. (Centret i Klint?)

Månen 27° i Tvillingarna:
En ung zigenare kommer springande ut ur skogen och betraktar det öppna landskapet framför sig med stort intresse. (Främling som kommit till jorden!)

Merkurius 7° i Jungfrun: 
Kvinnogemaken i ett orientaliskt palats: här möter man de klara och orädda ögonen hos varelser som lever avskilda från världen. (!)

Venus 1° i Vågen:
En symbolisk målning av en vacker fjäril som möter offerdöden när den genomborras av en pil av visdom. (!!! Elddopet)

Mars 7° i Skytten:
En liten illmarig, leende krabat klappar på människohjärtats port. Det är ingen annan än Cupido själv. (Kärlekens budbärare!)

Jupiter 6° i Vattumannen:
I den dämpade belysningen på scenen spelas ett allegoriskt drama, där en ensam aktör håller spänningen levande. (Alla spännande föredrag han höll!)

Neptunus 7° i Tvillingarna:
En gammaldags källa, som fortfarande har det renaste och klaraste vatten, ligger inbjudande intill en svalkande trädlund. (Den rena källan!!! Eller kommen till mig alla ni som törstar…)

Pluto 8° i Tvillingarna:
Arbetet i en stor fabrik har lagts ner och utanför trängs en massa agitatorer och strejkande arbetare. (Efter Martinus?)

N. Månnoden 21° i Tvillingarna:
På stadens torg trängs en sjudande folkmassa som deltar i en arbetardemonstration. (Människorna kommer att ta makten, enligt Martinus!)

S. Månnoden 21° i Skytten:
Ett barn och en hund roar sig av hjärtats lust. De betraktar omvärlden genom lånade glasögon. (Gäst från ett annat rike i ett djurs kropp!)

AC 28° i Tvillingarna:
En man lämnar en rättssal med blandade känslor av lättnad och beslutsamhet. Han har just blivit ruinerad. (Han var fri, men ständigt fattig !)

DC 28° i Skytten:
En utomordentligt välkonstruerad bro, en kvarleva från en okänd era, leder fortfarande över den vackra, vilda forsen. (En 90 000 år gammal bro?)

MC 13° i Vattumannen:
På den skuggiga verandan till det gammaldags hotellet i en idyllisk liten by, hänger en barometer med stadig visare. (Jämviktsväsen som satt i villa Rosenberg i Klint och skrev ner de kosmiska kärlekslagarna för oss!)

IC 13° i Lejonet:
Vid en stuga vid havet, som är inbäddad i blommor, sitter en gammal sjökapten och gungar i sin gungstol. (Han gav oss kompassen framåt!)

Läs också vad Martinus ansåg om astrologi.

Somriga ockultisthälsningar från 
Marja 

© 2008 Marja Silverfall All Rights Reserved

1193 visningar
© Averbis förlag | Kontakt