När en ny bankkrasch kommer, för det gör den…

Ja, jag skrev ”När en ny bankkris kommer” och inte ”om”, för det har man redan räknat med från det globala bankväsendet.

Under det senaste G20 mötet bestämdes det — av de 20 ledarna för världens rikaste länder — att när nästa bankrasch kommer så är det du och jag som skall stå för fiolerna och rädda bankerna från konkurs.
Glöm bankgarantin, ”Bail out”, den gäller inte längre. Staten skall gå skadefri, så ock affärsbankerna. Banken behåller alla våra besparingar när kraschen sker för att rädda sig själva att inte gå i konkurs.  Den nya metoden kallas ”Bail in”, skuldnedskrivning. Man behöver inte vara ekonom för att fatta att det är vi med små besparingar som drabbas värst. Och eftersom Sverige är med i EU måste vi följa dessa G20-direktiv, som bestämts över huvudet på oss alla. Och märkligt nog så skrivs det inte heller så mycket om detta i svenska medier.
I ett dokumentärprogram för många, många år sedan såg jag hur några få finanshajar i det fördolda styr och ställer med alla ekonomiska tillgångarna i världen och hur politikerna används som små marionettdockor, dansandes efter deras pipa. Redan år 2008 skrev jag om finanskrisen. Och om den eventuella orsaken till risktagandet; testosteronet.

Skall man då börja spara i madrassen istället kan man ju fråga sig? Nej det fungerar inte heller. För om du kommer senare och vill sätta in dina pengar igen så kan banken vägra att ta emot dem. Jodå! Om du inte kan, på ett för banken trovärdigt sätt, bevisa att det inte handlar om s.k. svarta pengar och ”penningtvätt”, utan är dina egna surt förvärvade besparingar från förvaringen i madrassen.  Det har hänt oss.

Enda sättet att få behålla sina sekiner är att spendera dem på något man tycker om. Som vi gör oftast: resa för dem och skaffa oss upplevelser. Det är den enda ”valutan” man får ta med sig till ”himlen”; erfarenheterna, minnena eller ”guldkopiorna”, som Martinus kallat dem i Livets Bog. En bra investering för nästa liv som kommer att berika ens liv då också. De är mer värda än ”ettor och nollor” på en bank som de helt plötsligt kan behålla och säga att ”de är våra”. Sådant kallade man förr för ”stöld”, numera heter det ”Bail in” med mottot: man tager från de fattiga och ger till de redan rika. Utrensning pågår. Intet nytt under solen. Robin Hood är död.

Vi lever i en dold ekonomisk diktatur. Faktiskt.

Läs mer om beslutet vid G20 mötet i november 2014:

Bankerna får ta dina pengar för att klara krisen

Du och jag ska betala när bankerna kraschar

Bankerna får ta dina sparpengar vid bankkriser genom ”bail in” – beslut i G20

 

5482 visningar
© Averbis förlag | Kontakt