När jag "åt" av old-age-smörgåsbordet

Under en femårsperiod i början av 90-talet "åt" jag av det så kallade "new-age-smörgåsbordet" på många områden. Eller som jag hellre vill kalla det idag; old-age-smörgåsbordet. För de är ju den gamla världsimpulsens rester och gammalt skåpmat!

Jag utbildade mig till andningspedagog i frigörande andning.

Och även till en "release-knackare"  i en metod som då kallades "The French Release Method", senare “The Release Work”, grundat av en fransk-amerikan och som verkar vara grunden för den metod som nu kallas The Emotional Freedom Technique:

Jag var med om två heliga indianska ceremoniella svetthydde-ritualer tillsammans med andra kvinnor och män. (Sweat lodge)

Jag köpte också CD- skivor som sades vara "programmerade med olika ljud", som skulle hjälpa mig med att sluta röka, bli lugn och harmonisk m.m. Men inte fungerade de. 

Jag gick på en massa föredrag och kurser och lyssnade på den tidens innegurus, "kändisar" och healers. Och träffade andra gurun på en månadslång resa till Indien.
Och mycket, mycket annat.

Nu vill jag inte ta ifrån någon dennes "kryckor", tro inte det, men jag måste i ärlighetens namn säga att alla de terapeuter som med entusiasm började "behandla" med "release"- metoden är borta idag, precis som de flesta av de hundratals andningspedagoger som utbildades i början av 90-talet. Så även båda utbildningsmöjligheterna. Man kan ju fråga sig varför, för entusiasmen var det inget fel på hos dessa s.k. "pionjärer".

Mitt svar på detta är att det finns inga "lättvunna segrar" eller hokus-pokusmetoder. De ger inte någon grundläggande, långvarig och slutgiltig förändring i ens hälso- eller lyckotillstånd. 
De nya "mirakelmetoderna" är bara dagsländor, som dör när man återgår till sin - ofta jobbiga - vardag och sina problem. De håller inte i längden.

Vad jag har lärt mig är att man måste gå till grunden med sina tankar och handlingar där de går stick i stäv med de kosmiska lagarna. För det är de som är den djupaste orsaken till allt vårt "illamående" och lidande! "Ogräset" inom oss måste komma fram, synas och sedan ryckas upp med rötterna! 
Det är min bestämda åsikt idag, och denna åsikt har under åren fått bekräftelse av Martinus kosmiska analyser. Det finns inga genvägar till hälsan och lyckan. Man måste våga se grandet i sitt eget öga, för det är den som skaver och irriterar. Vilket inte alltid är så lätt, det medges. 
Men studerandet av kosmologin har gett mig en hel del ledtrådar till mina egna illamåenden, och idag kan jag känna mig mycket lyckligare än jag gjorde för 28 år sedan, då jag för första gången öppnade Livets Bog.
Idag har jag alltså fått kunskapen hur jag skall kunna fixa mig en bättre och lyckligare framtid och ett bättre nästaliv.
Arbetet med att lära känna sig själv är inte alltid så lätt, men den metoden är början till något mycket större, för det heter ju: "Lär känna dig själv och du känner världen".

Marja, som faktiskt fimpade till slut - med hjälp av kosmologin 

1070 visningar
© Averbis förlag | Kontakt