Nytt föredrag av Ingrid Okkels

Nu finns ett nytt föredrag av Ingrid Okkels sammanfattat här: Ingrid Okkels - Kärnfamiljens upphörande. Längst ner efter sammanfattningen kan man även lyssna på det.

Det är inspelat 1985 i Hjørring. Under frågestunden kommer det upp en fråga om hur rörelsen är organiserad, som i högsta grad har relevans även i skrivande stund: 

"Ingrid säger att det inte finns någonting att bli medlem i. Vore det en organisation och förening skulle det snabbt bildas 'präster' och 'påvar'. Det som finns är Rådet, vars enda uppgift är att bevara verket oändrat som det föreligger från Martinus hand. Martinus ville att även tryckfel skulle få stå kvar, annars uppstår lätt risken att okunniga människor ändrar på saker bara för att de inte förstår det. Risken finns menade Martinus att folk tänker att: 'Det förstår jag inte, så det måste vara fel'. Hon talar också om rådets rotationsprincip, att man bara tillåts sitta 5 år."

Detta sa hon alltså redan 1985. Det hade Martinus anförtrott henne under deras många långa samtal genom åren. Idag respekterar inte rådet Martinus vilja längre. Man ändrar utan hejd i hans böcker. Och följer inte rotationsprincipen.

Senaste svaret från fyrklövern i den pågående rättsprocessen kring dessa ting kan läsas här.

/Anders 

1057 visningar
© Averbis förlag | Kontakt