Nyttigt och gott grönsaksdipp

Det är gott att dippa krispiga grönsaker istället för att äta feta och onyttiga chips.

Våra favoritdippar gör vi själva. Sedan åtta år tillbaka köper vi nästan bara Alpnaerings kryddor i storpack. De har blivit våra favoriter eftersom de verkligen smakar som de kryddor som utlovas på förpackningen. De kan inte köpas i butik utan bara av någon som har hemförsäljning av dessa kryddor, eller så kan de beställas på nätet på deras hemsida. Första gång vi kom i kontakt med dessa supergoda kryddor var just på ett homeparty. 
Dessa är våra favoritdippar, men du kan ju naturligtvis krydda och mixtra med de kryddor du föredrar eller har hemma!


Till de två dippsåserna har vi använt:

  1. Alpnaerings salladskrydda och vitlökskrydda utrört i laktosfritt crème fraiche eller soja yoghurt
  2. Alpnaerings löksoppepulver utrört i laktosfritt crème fraiche eller soja yoghurt

Man får krydda rejält så det smakar gott. Och det bästa är att göra dem några timmar i förväg så de får dra och ”gifta sig” med crème fraichen som det så vackert heter. Blinkar
Dessa två blir försvinnande goda!
Löksoppepulvret använder vi ofta också som extra tillskott till vår egen löksoppa. Då blir den mustig och fyllig i smaken. Och den kan också användas till andra soppor som krydda. Eller bara så som den är; som en soppa. 
Deras grönsaksbuljong är också jättegod.

Nåväl, nog med reklam. Dippa grönt och ha det skönt!


Bifogade filer
3036 visningar
© Averbis förlag | Kontakt