Om kvinnlig behagsjuka och manliga kvinnoideal

Jag började sminka mig när jag var 15 år och har fortsatt med det i alla år. Mest har det varit för att må bra själv. Jag ville förbättra där som naturen inte varit så snäll som med t.ex. mina tunna ofärgade ögonfransar. Utan mascara såg jag ut som en död fisk, jag kände mig naken utan svärtan runt ögonen. Även om det var mest för min egen självkänslas skull jag målade mig så fanns det väl en omedveten tanke att denna förbättring skulle gagna mig något när killarna gjorde sina tjejval. Snyggast först! 👩‍❤️‍👨
 
Och så här har vi väl blivit uppfostrade genom tiderna, präglade av de manliga idealen om hur kvinnor bör behaga mannen:
 
"Därför bör man vid kvinnornas uppfostran helt och hållet ta hänsyn till männen. Att behaga dessa, att vara dem nyttiga, att göra sig älskade och aktade av dem, att uppfostra dem som små, att vårda dem som stora, att råda dem, trösta dem, att förljuva deras liv, se där, vad som är kvinnornas plikter under alla tider, och vad man bör meddela dem från deras barndom! Så snart man inte följer denna grundsats, avlägsnar man sig från målet, och alla de föreskrifter man ger dem, kommer inte att tjäna till att befordra varken deras eller vår lycka."
Ur "Emile", av Jean-Jacques Rousseau   (1712-1778) Andra delen s. 158.
 
Dags att tänka om? Fast det kommer väl egentligen en naturlig utvecklingspräglad protest och ett självständigt tänkande genom utvecklingen av den organiska polförvandlingen. Man får andra viktigare intressen.
Kvinnor njuter nämligen idag mer och mer av sin nyvunna frihet och vill hitta nya områden som tidigare har varit stängda för henne, och vill bli "medskapande" i sina liv. Och många unga kvinnor väljer redan idag bort barnafödande och familjebildning, för friheten och arbetet är mer attraherande och förstärks naturligt i takt med hennes maskulina pols utveckling. Och enligt Martinus har allt detta med vår polförvandling att göra. Kvinnors kroppar förändras och blir alltmer oförmögna att genomgå en fullbordad naturlig graviditet p.g.a smalare höfter m.m.
Undersökningar visar ju att så är fallet och parningsdriften kommer att avta mer och mer med avtagande hormonproduktion och därmed lusten till samlag.
Den nya lusten är nämligen inte hormonstyrd, enligt LB. Det finns alltså andra former av lust och glädje som vi vill förkovra oss i och tillfredsställa inom oss än bara den jordiska samlagsdriften. Att bara behaga män ger vika för andra viktigare intressen.
Martinus:
 
"En äkta make som föredrar en konstlad skönhet i stället för den naturliga eller verkliga, är inte en "äkta", utan snarare en oäkta kamrat eller partner i den förbindelse som kallas "äktenskap". Det är inte hustruns naturliga utseende, utan i stället det kvinnoideal som hon med kosmetikens hjälp söker föreställa, som stimulerar hans älskog. Och hustrun måste alltså här med konstgjorda medel omskapa sig själv, vara en efterapning av eller ett surrogat för detta kvinnoideal.    
Men ett äktenskap som på så vis endast baserar sig på en - nästan i ordets absoluta mening - yttre fernissa, grundar sig inte på det verkliga jagets naturliga yttre hos väsendena och är därför oäkta. Och det är naturligtvis endast i en mycket ringa omfattning som ett sådant kamouflage kan stärka äktenskapets hållbarhet. I de allra flesta fall går det sönder. Väsendena kan inte längre komma i kontakt med varandra. Äktenskapet blir ohållbart och måste brytas. Och väsendena skyndar vidare mot nya förälskelser, ingår nya äktenskap och upplever samma besvikelser. "Smekmånadstiden" i de nya förbindelserna, och den därmed förknippade äktenskapliga lyckan, kan inte upprätthållas. Väsendena jagar sålunda förgäves efter det "förlorade paradiset". De befinner sig inte längre i den "Edens lustgård" de tror sig vara i. De är inte längre några renodlade "parningsväsen"."
 
"Vad skall man t.ex. säga om en man, som förutom sin lagvigda maka även absolut skall ha "älskarinnor"? Och vad skall man säga om gifta kvinnor, som inte kan leva utan att på olika vis kurtisera och kokettera med andra män? - Är inte i många fall dessa kvinnors klädedräkt och kosmetiska utsmyckning - "plockade" ögonbryn, konstgjorda ögonfransar, målade läppar och färgade kinder, färgat hår, lackerade naglar etc. - mera avsedda att beundras av andra män än av den äkta mannen? - Att kvinnan törstar efter beundran från andra män än den äkta mannen, detta kan omöjligt vara till fördel för äktenskapet i fråga.
Och det gör inte saken bättre, om kvinnan känner sitt kamouflage nödvändigt för att kunna behålla sin man för sig själv." 
Livets Bog, Band 3, st 838. På danska: https://www.martinus.dk/da/dtt/index.php
 
Idag målar jag mig aldrig när jag är hemma. Sambon, som jag levt med i över två decennier, tycker nämligen att naturligt är bäst och han tycker om mig för den människa jag är, hävdar han. Och någon död fisk kan han inte se i mina ögon, tvärtom är de som att titta på ett livligt och intressant TV-program, påstår han. 😂 Det får man ju vara tacksam över. Denna äkta kamrat blev jag vän med en solig och vacker sommar i Klint för 23 år sedan ❣️😍
© Averbis förlag | Kontakt