Om lingon, försurning, sinnesdefekter och ohälsa

Ät lingon och bli smal!

Ja, det är det senaste forskarrönet från två forskare i Lund, kan man läsa i dagens tidning.

Vi har av tidigare forskarrön ”lurats” att äta och tro att acaibäret har positiva hälsoeffekter. Men nu vinner det nordiska lingonet över acaibäret, hävdar dessa forskare!
Acaibäret ger nämligen ökad vikt och höga fettvärden i levern, medan lingonet — hos möss som åt lingon — resulterade i bättre kolesterolvärden, stabilt blodsocker och motverkade fetma. Forskarna blev förvånade över resultatet när mössen gick upp i vikt så mycket av acaien, men ner av lingonintaget.

Nu gäller det att göra egen utforskning och börja äta mycket lingon för att se om de ger en viktminskning som resultat ;-). För den som vill experimentera vill säga. Det blir inte jag, för lingon är sura. Och jag tål inte syrabildande kost. Och det som gäller mössen behöver inte gälla människan. Och det som forskarna påstår idag behöver inte gälla imorgon eller nästa vecka. Då kan det komma nya rön som förkastar lingonet och räknar upp en massa biverkningar om man äter för mycket lingon i form av sylter, drycker, piller eller ”lingonpulver”. Som alla ju vet vid det här laget så uppstår nya forskningsresultat så gott som dagligen som ofta förkastar tidigare ”upptäckter”.

Vi lever i ett gigantiskt kosmiskt laboratorium där olika forskare genom experimenterande kommer fram till olika resultat.
Vi är alla kosmiska kemister som söker efter botemedel för våra sjukdomar, överkonsumtion och psykiska problem. Vi baltar och mixar med olika maträtter, skolmedicinska och alternativa piller, vätskor och mentala terapiformer i det oändliga. Nya mediciner och metoder växer upp som svampar ur jorden medan andra faller i glömska. De gjorde oss inte friska och lyckliga. Ibland blir någon kanske lite bättre av en behandlingsmetod medan någon annan inte blir det, utan av en annan metod osv. Allt är individuellt. Och så håller vi på. År ut och år in.

Allt detta är ju egentligen ett sökande efter kryckor.  Jag gör det ju själv ibland fast jag vet att i grunden finns orsaken någonstans i felaktigt kostintag och/eller felaktiga tankar.

Idag kommer det fram fler och fler rön om att orsaken till cancer är svamp! Och svamp trivs i sur miljö. Sur miljö i kroppen orsakas av sura livsmedel och vitt socker. Syrabildande föda är bl.a. sädesslag, speciellt vitt mjöl, kött, fisk, ägg och andra animaliska produkter. Mumma för svampens växt i organismen är först och främst socker och alkohol. Dessa två ihop sätter igång en jäsningsprocess i organismen. Vi är alla mer eller mindre försurade och överviktiga i USA och här i väst. Kolla i syra-baslistorna på nätet och fundera över dina kostvanor, så får du se hur mycket som är syrabildande. Ph-balans är svaret på god hälsa, dvs. balans mellan bas- och syrabildande kost.
Orsaker till försurning är bl.a.:

  • Felaktig kost
  • Alkoholkonsumtion
  • Stress
  • Olika mediciner
  • Hård fysisk ansträngning
  • För lite sömn
  • Felaktiga tankar, ilska, vrede, ångest m.m.

Symptom vid försurning är bl.a.:

Försämrad matsmältning, tarmbesvär, förstoppning, leversjukdomar, gallsten, trötthet, ilska, irritation, högt blodtryck, muskelstelhet, parasitsjukdomar och Candida (svamp), stroke, dålig syn, skört skelett, övervikt och astma. http://www.halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm

Felaktiga tankar, frågar sig kanske någon som läser listan, vad är det?

Ja, allt börjar ju med en tanke, en önskan och ett begär, som sedan leder till ett behov om att få tillfredställt detta begär. Vare sig det är sunt eller osunt. Tanken kommer alltså alltid först. Man spekulerar i tanken först och experimenterar sedan med olika ämnen och ”kokar ihop” något som man vill prova på eller smaka. Det behöver inte alltid resultera i hälsobringande maträtter eller drycker. Inte heller terapier. Vi har all rätt att experimentera med materian, men vi måste alltid ta konsekvenserna av våra handlingar och intag. Även dem som leder till sjukdom. Även om det är i okunskap vi skaffat oss dem. Och inkubationstiden är ofta lång.

Man kan bara bli fri från sjukdom genom att hitta den grundläggande och innersta orsaken till den. Vad gör jag fel? Var gick det snett? Var bedrar och ljuger jag för mig själv? Var blundar jag och förnekar något som jag egentligen vet innerst inne skapar mina hälsoproblem? Vad konsumerar jag, som inte är sunt för människo-organismen? Vad har jag för tankar om min nästa? Var tänker jag kärlekslöst? Är jag arg, bitter eller hatisk mot någon?
Ja, det finns mycket att rannsaka inom sig. För:

”I dag finns det en mycket utbredd sinnesdefekt som hämmar världsstrukturen och hela den andliga utvecklingen bland människorna. Den är så vanlig att när man hör det första gången tror man att det inte kan vara riktigt. Men om alla gick omkring och haltade, skulle man inte heller tro att det var en sjukdom. Om alla hade ett defekt öga, skulle man tro att det var normalt. Det man uppfattar som normalt, bestäms som regel av majoriteten. Denna mycket utbredda och vanliga sinnesdefekt beror på att det har blivit modernt eller god ton att intaga onaturliga närings‑ och njutningsmedel.”

[…]

”Många människor äter och dricker alldeles för mycket, medan andra äter för litet, därför att det har blivit modernt att vara slank. Vad allmänheten gör har blivit till rättesnöre för många människor, men detta är högst olyckligt, ty allmänheten representerar inte den högsta klokheten. Allmänheten tar fel i väldigt många fall.

Människorna nöjer sig inte med att intaga det som de ursprungligen hade en naturlig hunger efter. Växtföda är den naturliga födan för människorna, och om de genom många generationer hade levat av vegetabiliska produkter, skulle vi inte känna till många av de olika sjukdomar och besvär som vi ser i dag. Människorna har skapat talangkärnor för en konstgjord hunger, för vilken det inte finns någon naturlig mättnad. Den normala hungern kan mättas, men den konstgjorda hungern kan inte mättas.”

Och om våra tankar:

”Det är giftigt inte bara för de väsen som är föremål för ens tanke, det är giftigt också för ens egen organism. Vår tanke består av olika slags tankeenergier. En del av dessa energier verkar direkt på magsystemet en del på lungsystemet, hjärtat och blodsystemet, andra på hjärn‑ och nervsystem åter andra på könsorganen, en del verkar på skelettet och andra på hud och muskulatur. Alla tankearterna har en reaktionsförmåga inne i organismen, och om de förekommer i överdimensionerat eller i underdimensionerat tillstånd, så breder de ut sig till de andra områdena, där de inte har något att göra, och där börjar de många olika sjukdomarna. En ond tanke eller ett permanent hat mot en person kan till sist utvecklas till en väldig cancersvulst.” Från Martinus artikel ”Sinnesdefekter”, Kosmos 9/92

Hälsa uppnår man endast genom hälsosamt leverne; dvs. sund mat och dryck, sunt förnuft och friska, positiva och kärleksfulla tankar. Stressbefriad blir man först när man har sund balans mellan arbete och vila.

Tänker Marja, som just nu är sugen på en mjölkfri ”Ritter Sport”, den godaste chokladen som finns…men innehåller en massa vitt socker som inte är hälsosamt. Men hemmagjord pizza är inte fy skam heller gjord på durumvete som inte är lika farligt som vitt mjöl, sägs det. Och det vill jag tro på just nu tills motsatsen bevisats !

3544 visningar
© Averbis förlag | Kontakt