Re: Vegetarianism och pionjärskap – skall man finna sig i allt? NR 5

Hemma igen från Budapest!
Och mat fick vi !

Bistrovagnen på SJ ner till Malmö serverade vegetarisk lasagne, som smakade hyfsat gott trots mikrovärmning.

Välkomstmiddagen nere i Budapest bestod av friterad rökt ost och pommes frites. Mycket godare än köttätarnas mat enligt en tjej, som fick smaka en bit av min stora "ostschnitzel".

Lunchen några dagar senare, som vi blev bjudna på, var också friterad ost. Men nu serverade med ärtor och fyrkantiga morotsbitar.

Avskedsmiddagen bestod av - gissa vad - jo, hårt friterad camembert med någon slags couscousröra och, hör och häpna, jordgubbssylt till!!! Det mesta av den maten blev kvar på tallriken...
Ungrarnas idé om vegetarisk mat var alltså friterad ost av olika sorter.

Tack och lov hade jag hittat adresser till flera restauranger på nätet, som vi kunde ta vår tillflykt till och äta annat än friterad ost.
Några av våra körkamrater ville följa med när vi var på väg till restaurang "Vegetarium" på Cukor utca (=Sockergatan ). Och vi frossade i härliga vegetariska rätter och alla var mycket glada och nöjda. Mycket att välja på från menyn, trevlig servitris och mysig miljö.
Rekommenderas å det varmaste. Dit gick vi med glädje fler gånger.
Här lite bilder:

På hemvägen ordnade sig maten också och vi behövde inte svälta. Det går ju att överleva på mackor också.
Men det intressanta är att alla köttätare är nyfikna på vår mat, så även på denna resa. Och speciellt när de själva inte var nöjda med sin beställda mat, vilket hände flera gånger. Så nog kan man vara till inspiration för många genom att vara vegetarian. Men att vara pionjär inom detta område är inte alltid så lätt. Det tar en massa energi i letandet efter matställen och kräver stark uthållighet för att man inte skall ge upp och falla för "den enklare vägen", som köttätarna onekligen har. Just nu.
Men för oss är den vägen inte längre ett alternativ. Någonsin.

Avslutningsvis: Avslutningsvis några kloka ord, som även jag tror på

© 2007 Marja Silverfall All Rights Reserved

2607 visningar
© Averbis förlag | Kontakt