Så länge det finns en blomma...

Jag plockar inte blommor längre, de får växa fritt i Guds sköna natur och känna solstrålarna smeka sina blommor och blad. Jag har inte heller längre krukväxter, utan köper sidenblommor. De är mycket vackra och ser "levande" ut. Men...

Vad skall man göra när man fått en vacker vårbukett av en gäst? 
Inte kan man säga till den som i glädje frambringar en sådan gåva att man inte vill ha plockade blommor för att man berövat dem en längre livslängd! Inte kan man säga att de har förlorat sin vackra aura av ljus, som man kan se hos de levande blommorna, som får växa ute. Inte kan man ju det! Man tar emot och säger att "Oooh så vackert! Tack!" Och det är de ju fortfarande - trots allt. 
Jag satte min bukett på TV:n framför symbol 11 och tänkte att alla färgerna i symbolen går igen bland blommornas färger. Det var faktiskt så vackert att jag ville ta ett foto på det. Här delar jag med mig av den vackra synen, som nu förgyllt vårt TV tittande under flera kvällar. Trots att blommorna förlorat sin aura.Här är också en bild på våra vackra tulpaner, som fortfarande får uppleva sol och ljus och har sin aura kvar, som är synligt för det "andliga ögat":

"Så länge det finns en blomma, kan minnet av en högre värld ej plånas ut."
(Livets Bog 1, st 183)


© 2007 Marja Silverfall All Rights Reserved
 

1106 visningar
© Averbis förlag | Kontakt