Sigbritt Therner har lämnat oss

Sigbritt Therner har, i en ålder av 94 år, gått över till den andliga sidan. 
Säkert för en, enligt Sigbritt, välbehövlig semester!

Sigbritt var grundaren för Kosmosgården i Varnhem där många kurser har hållits om Martinus kosmologi. Hon fick besök av Martinus flera gånger och han menade att kursgården skulle bli en skola även i framtiden för intresserade i analyserna. Läs mer: Sigbritt Therner om Kosmos feriehem: Liten historik Kära Sigbritt!

Jag minns det som igår när du bjöd hem mig till dig första gången när jag var på min första kursvistelse på Kosmosgården i Varnhem. 
Det var alltså mitt första möte med människor som var intresserade av Martinus kosmologi. Jag hade suttit i min egen kammare och läst hela Livets Bog, Tredje Testamentet, med en hunger som inte kunde bli mättad. Under de åren hade jag inte kommit i kontakt med några kosmologiintresserade.

Under denna tre veckors kurs började jag höra saker som jag inte kunde koppla ihop med det jag läst i Livets Bog. När jag förundrades över de märkliga rykten som hade satts i omlopp om Martinus kunde du berätta hur det förhöll sig egentligen och att man inte skulle tro på allt sladder. Martinus var utsatt för mycken smutskastning och förtal under sin levnad. Ja, t.o.m. av många som menade sig stå närmast honom eller vara hans medarbetare.

Du var, höll jag på att skriva, nej, du Är en varm och intellektuell människa. Det var alltid intressant och befruktande att sitta och samtala med dig. 
Jag minns alla de gånger du varskodde mig och sambon om att du bara skulle "orka träffas en liten stund", men när vi lämnade dig hade det gått många timmar. Du njöt av samvaron lika mycket som vi gjorde. Det kändes från första början som om vi hade känt varandra i eviga tider. Vi var på våglängd med varandra och det är ju den vänskapen som håller — oavsett avstånd.

Och jag minns ditt intresse för mitt informationsarbete om riskerna med konstlade andliga övningar. Du var nyfiken och ville veta mer och vi kunde prata länge i telefon. 
När jag berättade om debatterna på nätet om kosmologi ville du ha avskrifter på vad jag hade skrivit och sedan ringde du upp och vi pratade igen. Du hade ett genuint intresse för människor och ville förstå saker på djupet. Det var ingenting som var främmande för dig. Och att vi två var kvinnor som tog plats och kunde bemötas snålt ibland av den maskulina makteliten, det var vi rörande överens om.

På senare år blev avståndet längre mellan oss på grund av vår flytt men jag har mången gång tänkt på dig. Du står för mig för det varma och det goda inom kosmologin. Du var öppen, ärlig och rakryggad, du hymlade inte utan sa vad du tänkte. Men alltid med respekt och omtanke om andra och med varm glimt i ögonen.

Jag tror att vi snart kommer att träffas någon natt när jag glidit in i nattmedvetandets andliga värld. Och jag kommer alltid ihåg de viktigaste nattliga mötena på morgonen. Så har det varit med de gånger när jag varit på audiens hos Martinus . Så kan vi stämma träff på Martinusbiblioteket den närmaste tiden? Där vet jag att jag brukar vara ofta på nätterna. Och sen kan vi dansa lite finsk letkajenkka, nu när du blivit av med din besvärande fysiska "kappa" och inte längre behöver en permobil att ta dig fram med. Nu vill jag se dig skutta omkring i din röda fina basker och jacka med ditt varma leende på läpparna.

Tills vi ses igen Sigbritt; ha det så gott och njut av din andes frihet och hälsa ofta på Martinus. Och hälsa då så hemskt mycket från mig!

Jag tänker på dig med mina varmaste och kärleksfullaste tankar!

Marja 
P.S. Anders hälsar också! Han var glad att han fick sitta med oss och diskutera kosmologi D.S

© 2009 Marja Silverfall All Rights Reserved

1137 visningar
© Averbis förlag | Kontakt