Sol, klippor, salta bad, och pizza på Smögens brygga

Vad är väl bättre än Sverige på sommaren?

Jag har aldrig åkt utomlands på sommaren, det är för varmt och den svenska sommaren är underbart behaglig, om än lite lynnig till sin natur. Men då kan man krypa upp i soffan, det finns gott om olästa böcker att läsa eller så kan man surfa med Ipaden…eller åka på shoppingturer.

Vi brukar varva somrarna mellan Själland, Jylland och Smögen i Bohuslän.

I år föll valet på Smögen.

En macka med färska räkor smakar aldrig så gott som i Smögen! En synd som jag brukar falla för, trots att jag egentligen är helvegetarian.
Och har man som jag vuxit upp med pizza på riktiga italienska pizzerior bakade av riktiga italienare i Uddevalla så har man krav på dessa. Men jag måste tyvärr säga att det inte längre finns pizzor som smakar som pizza skall någonstans – utom den på Smögens brygga. ÅÅÅH t.o.m. vitlöken smakar som vitlök skall och Giovannis pizzasallad är fantastisk god. Den gör vi även hemma. Vi har köpt en riktig pizzabakplåt som blir oerhört varm och fungerar som en stenung. Det blir fantastiskt goda pizzor på den gjorda med ett specialmjöl som jag just nu inte minns namnet på. Det tar bara fyra minuter så kan man dra ut en spröd god pizza precis som en stenungsbakad!

Jag vet inte vad som hänt men de pizzor som numera serveras, de har inte längre det där som är så viktigt; rätt sorts smakliga tomatsås, rätt sälta i degen och rätt kryddning på fyllningen. Och speciellt inte då på den vegetariska pizzan som vi brukar beställa. Grönsaker måste kryddas rätt för att smaka gott.

Men hittills har inte Smögenbryggans pizza gjort oss besvikna. Vi får hoppas att de inte ändrat på det vinnande konceptet eller rättare sagt receptet!


Copyright Martinusportalen.se

799 visningar
© Averbis förlag | Kontakt