Stämningstider — rättsväsendets guldålder?

Nu är det inte bara stämningstider i Danmark. Kanske har viruset tagit sig över sundet för här i Skåne har det blossat upp två stora ”krig” där man nu stämmer varandra hit och dit och fram och tillbaka.

Om dessa har jag läst i det nyligen sammanslagna Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad den senaste tiden. Det ena är om Ionosil Kolloidalt silver och det andra om Oatlys havremjölk.

Kolloidalt silver, som produceras här nere och saluförs som vattenrening, används nämligen av många människor som kosttillskott för bot av olika sjukdomar. Enligt många med gott resultat.
Men nu har en reporter nästlat sig in i en sluten Facebook-grupp där närmare 20.000 personer diskuterar alla läkande resultat de uppnått av denna renande silverdryck. Han har förespeglat att en släkting lider av svåra sjukdomar och på så sätt kunnat få råd och kunnat läsa allt som har skrivits av gruppmedlemmarna och tillverkaren av kolloidalt silver. Och sedan har han skrivit braskande artiklar om denna, enligt många ”experter”, hälsovådliga drink. Tillverkaren anser sig inte ha fått utrymme för genmäle. Så det får han här. Någon rättvisa får det väl vara!

Jag vet inte hur det ligger till med hälsovådligheten, men jag har också provat vattenreningsdrycken på senare tid för att testa om den kan bota en märklig luftrörsproblematik som jag lidit av sedan i somras. Men jag kan inte säga något bestämt om jag blivit bättre av silvret eller om det beror på att jag slängt både hudkräm och parfymerat tvättmedel som jag använt, köpt nya kuddar m.m..
Jag har däremot skrivit om kolloidalt silver tidigare i bloggen. Och företaget har varit ifrågasatt och i blåsväder förut.
Nu har i alla fall Läkemedelsverket polisanmält Ion Silver i Löddeköpinge för brott mot läkemedelslagen. De vill ha bort produkten från marknaden.
 
En fråga som uppstår naturligt för mig är: Varför detta överförmynderi? Varför inte låta människor testa i fred? Tror de att drycken hjälper, so what? Det är ju deras pengar.
Jag vet inte hur mycket pengar jag har spenderat på Apoteket för att sedan kassera pillrena ett efter ett p.g.a svåra biverkningar. Kan jag och alla andra drabbade stämma Apoteket för det? Nej, till denna drogcentral går man på egen risk. För man kan faktiskt dö av deras medikamenter. Jag kunde ha blivit en ”Doleron-affär”, alltså ett minne blott i denna världen, om det hade velat sig illa när jag åt dem av doktorn rekommenderade värktabletterna. Eller Distalgesic.

Det andra kriget handlar om Oatlys reklamannons för deras havremjölk som publicerades på en helsida i Sydsvenskan för någon vecka sedan. De hade en del kul slogans som:
It’s like milk but made for humans”. Det är ju sant!
Vilket också bekräftas av två forskare som menar att mjölken är till för kalvarna, inte för människorna. Och ”kor producerar bara mjölk efter att de fått en kalv. Därför insemineras korna inom mjölkindustrin och hålls i det närmaste konstant gravida för att kunna producera mjölk under de 4–6 år när de producerar tillräckligt mycket för att vara ekonomiskt lönsamma. Efter det skickas mjölkkorna till slakt”. Läs mer

Tänk om man skulle vara tvingad till att vara ständigt gravid tills man kommit till menopausen och sedan dödas! Jag läste någonstans att om slakterierna hade haft glasväggar så skulle alla bli vegetarianer på studs.

Andra fyndiga citat från Oatlys annons kommer här: ”Wow no cow”, ”No milk. No Soy. No Badness”.

Så nu har den stora jätten LRF Mjölk stämt Oatly. Men LRF har förlorat den första ronden hittills.

Det luktar sur mjölk när högsta chefen för LRF påstår att
LRF Mjölk har inget att vinna ekonomiskt på att stämma Oatly. Vi vill bara för alla konsumenters och mjölkbönders räkning få ett klart besked om vad som är tillåten marknadsföring.
Det har blåst upp ett ordkrig som faktiskt gynnar Oatly. En Facebook-grupp ”Skäms på er LRF Mjölk” har redan över 6000 medlemmar. Heja havremjölk. Men jag dricker mest mandelmjölk från Alpro :-).

Och som en skänk från ovan till Oatlys fördel meddelade nyheterna igår kväll att mjölk kopplas till ökad dödlighet!

När min laktosintolerans blev svår 1999 och jag slutade med mjölkprodukter läste jag om att det är bara här i Norden som kvinnor drabbas av benskörhet. Det finns knappt i asiatiska länder. Varför? Jo, de använder knappt mjölkprodukter, menade en del forskare redan då. Och i den senaste forskningsrapporten i går kommer det fram igen att ”Kvinnor dog tidigare, och hade en förhöjd risk för fraktur, om de drack större mängder mjölk.”

Män drabbas troligen oftast av prostatacancer av mjölkkonsumtion.

Vad ansåg då Martinus om vår mjölkkonsumtion?

Ja han fick frågan under en frågestund i Varnhem:

Mjölk då?

Martinus:
Mjölk är ju skapat till att användas. Det ska tas in i en organism och smältas, för dessa mikroväsen kommer att lida om de inte tas upp. Och det är likadant med smör o s v. Men självklart så är det naturligt att man slutar med mjölk, eftersom det är en djurprodukt.
Vi är ju inte födda av kor, så mjölken är ju inte riktigt det vi ska ha. Men det kan användas i nödfall. Självklart så är det ju också så att så länge man vill använda mjölk så håller man kor, och det är ju också något som man ska sluta med, med tiden. Men man kan ju inte sluta med allt, det måste komma gradvis. Naturen gör ingenting i språng - den springer inte som prästen springer upp i talstolen
.”

Så ta’t lugnt ni som fortfarande vill dia däggdjur! Havremjölken räcker nog till ert nästa liv också ;-).

Men ett är säkert:

De som drar hem de stora ekonomiska vinsterna av allt detta stämmande hit och dit är alla jurister, advokater, åklagare och domare. Alltså rättsväsendet. Det som tidigare har varit vanligt i USA, att man stämmer folk för allt möjligt med stora skadeståndskrav, har nu också börjat bli vardagsmat här i Norden. Är det månne detta fenomen som är en början här hos oss till det kommande ”allas krig mot alla”? Man slåss med sina penningpungar i stället för gevär. Men i båda fallen är det alltid någon som går under — på ett eller annat sätt. För den med störst pung vinner. Oftast.

2374 visningar
© Averbis förlag | Kontakt