Svar: Hälsningar till Taiwan


>Anders Silverfall (silver) skrev:
>Hej Anders!
>
>Trevligt att höra från dig med detta
>intressanta blogg-inlägg.
>Jag vet att du har hittat flera fina
>restauranger med GOD vegetarisk mat, GODA
>efterrätter och att allt är väl.
>Du sover väl nu med magen full av
>läckerheter .

>Smaka på allt och kom hem med nya
>kulinariska recept från det taiwanesiska
>köket !!!Jorå, och för alla som inte har sett bilderna, kan man kolla här: https://www.jendow.com.tw/. Ett helt rum till bredden fyllt av de underbaraste vegetariska rätter! Ett vego-paradis! 

>Skall passa på att läsa PBJ:s bok
>under tiden du är borta, så kan vi
>diskutera den sen när du kommer hem. 

Ser jag fram emot! Jag tycker ju att du är så klok och intelligent! 

Lite fler reflexioner på tal om PBJs bok och polförvandlingen: "Kungsvägen". Som namnet antyder är det en speciell väg på vår vandring mot det stora målet. Jag har länge föreställt mig utvecklingen som en stig, eller väg genom ett landskap, och så vitt jag minns började det med att jag läste "Den Invigde", Av hans lärjunge, på din inrådan Marja för en sådär 10 år sedan. Den beskriver i en slags mytisk metafor, eller sagoform hur en man och en kvinna anträder en mödosam färd från städerna och byarna i dalen till klippmassiven långt bort, och deras mål är att bestiga det snötäckta bergets topp…

De möter faror och problem på vägen, och temat är såklart inte nytt, utan återfinns säkert i många böcker genom tiderna. Mannen, kvinnan och färden mot det stora målet. Och Martinus har också använt denna bild för att beskriva hur vi vandrar mot ljusets port, med träskmarker, solbelysta områden, etc. på vägen. Kungsvägen beskriver PBJ som "den kortaste vägen till målet", och den idén har jag verkligen tagit till mig. 

För om nu vår utveckling från djur till människa är en färd, en vandring, en resa, så måste det ju finnas längre och kortare vägar att navigera fram på. Den olycklige som hemfaller till frestelser och t.ex. faller i drogernas våld, eller andra "urspåringar" – som Martinus uttrycker det – har fallit in på en rejäl extra sväng på resan. Jämför med den schematiska bilden i PBJs bok, som ursprungligen finns i det lilla häftet om polförvandlingen av Mogens Möller http://www.varldsbild.se/boklist2.htm#Ödet och den sexuella polförvandlingen, där utvecklingen framskrider likt genom en "korridor" där man studsar från "väggarna", om man kommer dithän, tillbaka till "mittfåran" och kommer vidare framåt. Kortaste vägen är rakt fram, och inte att studsa som en flipperkula från vägg till vägg .

För att undvika onödiga omvägar tror jag att det blir allt viktigare för oss att själva arbeta på att göra medvetna val och att styra våra tankar med viljekraft. För man blir vad man tänker, och det man upprepar blir till vana – och allt börjar med en tanke.

Jag tror att "Kungsvägen" ligger öppen för oss alla som antar utmaningen att låta vår mänsklighets intelligens, insikt och förstånd ha makten över vår djuriskhet, med därtill kopplade automatiska drifter och kroppsliga begär efter njutning – vare sig det är efter sexuella upplevelser, hunger, törst eller droger. Då upprepar vi saker som blir till vana, men då vanor och talanger som är till gagn för det stora målet, polernas förening, och inte vanor och talanger som är ett hinder för detsamma.

Vi har själva den makten, 
funderar Anders i den Taiwanesiska natten


© 2006 Anders Silverfall All Rights Reserved

941 visningar
© Averbis förlag | Kontakt