Vad en människa tänker...

Jag har funderat en hel del på varför människor i min omgivning, som är fullständiga hälsofreaks, ändå bara blir sjukare och sjukare. Det har fått mig att undra över vad det kan bero på. Deras ekonomi kan vara hur dålig som helst men de lägger ändå ner sin sista krona på dyra hälsokostpreparat, utan synlig förbättring. Och för mig har det blivit mer och mer uppenbart att de är i sin negativa tankebilds våld. Materien är herre över tanken. Man kan lätt bli hälsofanatiker. Det blir en osund fokusering på bara kroppen istället för på livets upplevelser.

Om kroppen är uppbyggd av celler med fettmembran så är det ju en inre skapelseprocess – en inre "byggnadsingenjör" - som har skapat den med fett och allt. Vad nyttar det då med att tillföra fett utifrån, som t.ex. linfröolja som många anser att vi behöver få tillskott av när vi slutat äta fisk?
Det handlar ju inte om att ändra på designen med yttre medel och oljor, den är ju redan gjord. Kanske kommer den "inre designern" att reducera fettet i membranen allteftersom, eftersom vi alla skall bli mer finlemmade och eteriska i vår framtoning - allt efter utveckling. Muskler kommer att försvinna mer och mer och så även kvinnors bröst och underhudsfett. Vi får mer och mer mjukt rundade pojkaktiga kroppar, vilket vi kan se exempel på redan idag hos en del människor.

Det är ju inte heller med vår fysiska hjärna som vi tänker. Den är ju bara en "radioapparat" genom vilken vi mottar våra tankar som fina elektriska vågor. Vi har ju en psykisk hjärna också.
Det är nog bra att den fysiska hjärnan är väl "inoljad" för signalernas skull, men hjälper det med en speciell olja utifrån? Borde det inte räcka att vi äter en sund vegetarisk kost. Martinus drack mig veterligt inte någon speciell olja för att hålla sina hjärnceller i schack . Men han undvek allt som kunde vara bedövande eller giftigt.

Han menar att det är blodets tanke-elektrifiering som är fundamentet för vår hälsa. Inte vår fysiska hjärna. "Vad en människa tänker, det blir hon." Bisättning kap. 43.

Enligt Martinus är sjukdomar orsakade av att vi äter kött och tänker felaktiga tankar.
"Sjukdomar beror på tankefel" skrev Martinus, som jag redan har citerat tidigare här.

Ja, jag tror det räcker med en vanlig sund vegetarisk kost för att bibehålla en hälsosam kropp. Som sedan går över till vegan och senare till fruktnäring – några liv framöver. Till slut lever vi alla på luft . Billigt och bra!

Några nötter eller mandlar om dan just nu gör nog ingen skada .

Det sägs att underskott av Omega-3 som linfröolja befrämjar sjukdomar som reumatism, eksem m.m.. Och att Omega-3 har börjat användas mot t.ex. damp och dyslexi med gott resultat. Och att en amerikansk läkare t.o.m. framgångsrikt har behandlat cancer med linfröolja.
Ja, det kan nog vara en "krycka" att luta sig mot ett tag, men jag tror inte det botar grunden i sjukdomen. Den djupaste orsaken till våra sjukdomar är våra tankar. Och köttäteriet. Så länge som vi äter kött får vi hålla på och bygga ut sjukhusen, anser Martinus.

Linfröolja varnas för att innehålla blåsyra (vätecyanid), som är ett gift! Men det är inte skadligt om det tas i små doser, påstår man!
Hur kan något som i grunden är giftigt vara välgörande i små doser?
Enligt Martinus är ALLT som är giftigt; droger, alkohol, tobak m.m. inte för sunda människor, inte ens i små doser.

Det är också bara vi här i norden som fortfarande "diar" kor. Största delen av jordens befolkning är laktosintoleranta. Men här gör man allt för att laktosintoleranta bebisar skall tillvänjas denna djurföda igen!
Laktosintolerans anser inte jag vara ett sjukdomstecken utan ett friskhetstecken. Vi skall ju sluta upp med intagandet av alla animaliska produkter.
Själv har jag hållit stången mot en "dubbelsidig" reumatism, dvs. cellarvet från båda föräldrarna, genom att hålla mig till vegankost och inte äta för mycket syrabildande produkter som bröd och annat med "minustecken".

Vår utveckling är starkt forcerad, enligt Martinus. Och hanteringen av de andliga energierna sker genom vårt tänkande. Förändringen av våra tankar sker här på det fysiska planet. Alltså här och nu. Ju sundare tankar desto snabbare utveckling.
Ur det kosmologiska perspektivet kan utvecklingen gå väldigt fort. En färgad människa kan t.o.m. födas som vit i nästa inkarnation, enligt Martinus, om han eller hon har en stark önskan och begär att få göra det. Alla våra önskningar kommer att uppfyllas och ju friskare de är desto fortare går utvecklingen.
Om några tusen år är ett stort antal av jordens befolkning fruktarianer och mängder med människor har även kosmiskt medvetande. De har lärt sig att binda sina tyngdenergi-tankar med känsloenergin.
Som sagt tidigare:
"Med känsloenergin bygger jaget upp den fullkomliga ron och ordningen i tillvaron", menar Martinus. Och:

"Det är med hjälp av känsloenergi som ett väsen måste skaffa sig den stillhet och ro som öppnar dess sinne för bruket av ännu högre medvetenhetsenergier." LB II st 352

Tänker
Marja

© 2006 Marja Silverfall All Rights Reserved

1195 visningar
© Averbis förlag | Kontakt