Vegetarian på restaurang – en trist upplevelse

"Det är tråkigt att gå ut och äta när man är hänvisad till risotto, en halvhjärtad pasta eller grytgegga. De alternativ som brukar gälla även på lite bättre restauranger. Man känner sig som den ständige förloraren, någon alla måste tycka synd om.
Sagt av Jenny Damberg tidningen Stockholm City (Uppdatering 2013-03-19: artikeln tyvärr borta numera)

Instämmer! Men hon glömde den vegetariska lasagnen och woken. Hur trist är det inte att bara ha dessa standardrätter att välja på vart man än går för att äta. Varför de finns som reservåtgärder på restauranger för veggisar är för att de är snabblagade. Och de är dessutom billiga i tillagning för man har ingredienserna - ris, pasta, grönsaker, svamp - alltid hemma. Men man tar hutlösa priser för dem. T.ex. pasta med lite grönsaker kostar ibland 195 – 285 kr. Det är minst sagt magstarkt!

Tycker jag som trots allt inte ger upp utan äter veganskt sedan 1992 och känner mig som vinnare i det långa loppet 
För jag har själv blivit friskare genom att bli vegetarian, och har kunnat undvika att få mina föräldrars reumatiska sjukdomar, fast jag redan hade försymtomen. 
Efter några år som vegetarian blev jag plötsligt laktosintolerant och är nu en "ofrivillig"  vegan. Ju mindre "gifter" jag äter desto mindre av andra gifter tål jag, har jag märkt, och desto bättre mår jag. Så det är ju en bekräftelse för mig att det som står i Livets Bog, Tredje Testamentet, är sant. Och så är det, man får själv prova om teorierna i analyserna håller i ens eget liv. Den djupaste orsaken till våra sjukdomar är våra tankar. Och köttäteriet. Så länge som vi äter kött får vi hålla på och bygga ut sjukhusen, anser Martinus. 
Martinus:

"Köttätning är nedbrytande för den mänskliga organismen
Människorna har också fördärvat smaken på många andra områden, de har t ex fått smak för animalisk föda och har skapat en hunger efter kött, som dock är ett slags näringsmedel. Det kan ge en viss tillfredsställelse eller mättnad i motsats till sprit, som inte har med näring att göra. Det är så utbrett att äta animalisk föda, att de som inte gör det, i stor utsträckning betraktas som särlingar. Den andliga och efter hand också den fysiska vetenskapen påvisar att intagande av animalisk föda är orsak till nedbrytning av den mänskliga organismens därför att den alls inte är lämpad för animalisk föda: Människan med sin väldiga intellektualitet är för högt utvecklad för att intaga dessa likämnen. De är direkt dödsbringande, men här har man fördärvat reaktionsförmågan. Om man nu serverade människokött, skulle sinnena reagera helt förfärligt, ty där är de ännu i behåll och verkar till hundra procent annars skulle man ju vara kannibal. Om man serverar stekt lever och säger att det är av honom som dog där, och det är hjärtat av henne som dog i cancer där, då tror jag nog att sinnesförmågan skulle reagera som den skulle. Men när man serverar något av ett lik från ett djur, då gör det inte något, då reagerar man i allmänhet inte alls. Detta säger jag inte för att kritisera dem som äter kött, men för att upplysa dem som gärna vill veta hur det hela förhåller sig.
[…]
Man kan inte plötsligt skapa om dessa olika människors föreställningar till det riktiga. Det måste ta sin tid. Det kommer att skapas skolor, universitet och läroanstalter, där man uteslutande kommer att få utbildning i andlig vetenskap, i psyke, i tankegång och tankematerier och i att lära sig se hur dessa reagerar för att därigenom komma till klarhet över vad man skall tänka och vad man inte skall tänka: Här får man förmåga att reglera sitt liv och sin tankegång, när man kan se var man tänker fel om andra människor, var man har en giftig tankegång. Det är giftigt inte bara för de väsen som är föremål för ens tanke, det är giftigt också för ens egen organism. Vår tanke består av olika slags tankeenergier. En del av dessa energier verkar direkt på magsystemet en del på lungsystemet, hjärtat och blodsystemet, andra på hjärn- och nervsystem, åter andra på könsorganen, en del verkar på skelettet och andra på hud och muskulatur. Alla tankearterna har en reaktionsförmåga inne i organismen, och om de förekommer i överdimensionerat eller i underdimensionerat tillstånd, så breder de ut sig till de andra områdena, där de inte har något att göra, och där börjar de många olika sjukdomarna. En ond tanke eller ett permanent hat mot en person kan till sist utvecklas till en väldig cancersvulst.
" Martinusartikel "Sinnesdefekter" K 9/92

Och nu bekräftas hans utsagor om köttäteriet med en färsk forskningsrapport:

"Biffen ger dig cancer
En brittisk rapport pekar ut både rött kött och bearbetat kött, som korv, som viktiga orsaker till tarmcancer.
Nästan hälften av alla fall av tarmcancer skulle kunna förhindras om folk åt mindre kött och mer fibrer, menar brittiska forskare i den mest omfattande rapporten om tarmcancer som hittills gjorts.
Det var i en 850-sidig rapport som presenterades igår som cancerexperterna menade sig kunna presentera "övertygande bevis" för att tarmcancer ofta har sin grund i att människor äter mycket av både bearbetat kött, som skinka och korv, och rött kött, som nötkött och fläskkött.
Redan tidigare har man inom forskning tyckt sig se ett samband mellan kött och tarmcancer, senast när World Cancer Research Fund (WCRF) år 2007 presenterade en rapport om sambandet. Läs mer

Tidigare om ämnet:

Den djupaste och innersta förklaringen till cancer 

Köttproduktionen värsta miljöboven!
Re: Köttproduktionen värsta miljöboven!
Vegetarianism och pionjärskap. Eller "skall man finna sig i allt"? NR 1
Och som ett brev på posten... 
Risk för B12-brist hos veganer? Nej!
Citat av kända vegetarianer
Ja, inte skall man tro att man e´ nåt´!
 

Marja

© 2011 Marja Silverfall All Rights Reserved

2651 visningar
© Averbis förlag | Kontakt