Vi har de föräldrar och den barndom som vi förtjänar!

Här kommer en kortversion om den kosmologiska familjeprincipen eller familjetilldragning och frånstötning enligt kosmiska lagar:

Man dras till de föräldrar man är på våglängd med eller har någonting att lära av.
Är ens far taskig, har man själv varit likadan som far, eller mot någon annan, i tidigare liv. Det är ens naturliga utvecklingstillstånd.
Fortsätter man vara som ens taskiga far själv mot andra, kommer man att födas hos en likadan far igen. Igen och igen…. LAGEN OM TILLDRAGNING.
Man kan ömka sig själv för sin taskiga barndom och "föräldra-otur" och älta och vältra sig i sin sårade "smärta" hela livet, så som trenden är idag bland de flesta. Fars fel eller mors fel att man mår si eller så = MARTYREPOKEN. Som även dagens psykologer gärna drar fram som orsak till psykisk ohälsa. 

VÄNDPUNKTEN
Om man läser kosmologi och börjar förstå karmalagen, så kan man förstå att min barndom är precis så som jag förtjänar. 
Taskig far eller mor, jag har varit likadan och förtjänar det. TILLDRAGNING. KARMALAGEN.

Men jag vill inte fortsätta att vara sådan/ha det så. Jag vill bli en snällare och godare människa och anstränger mig för att bli det och sätter upp moraliska högre ideal för mig själv (=jag skall inte bete mig som dem, utan bättre) som mål att arbeta mot. Vilket är förutsättningen till lyckligare öde i nästa liv. Jag föds då av en mindre taskig far eller mor. Lagen om FRÅNSTÖTNING. OCH TILLDRAGNING. Ett självständigt val man kan göra. Och bör göra för ett lyckligare liv i framtiden. UTVECKLING.

Om jag sedan inte alltid lyckas att vara fullkomligt snäll i detta liv får jag fortsätta anstränga mig att bli snällare i nästa liv. SAMVETET är en god vägledare här. Och föds då av en ännu snällare far…och snällare…och snällare…osv. ÖDESLAGEN

Om man verkligen vill få ett bättre öde får man anstränga sig att göra mot sin nästa det man vill ha av dem tillbaka! KÄRLEKSLAGEN.

Just i detta "nu" kan man säga något - gott eller ont - till sin nästa, som i nästa sekund har blivit det förflutna som skapar framtiden för en själv. ÖDES- ELLER KARMALAGEN.

Så enkelt kan det vara. Kunskap + Insikt = Visdom = Slut på taskig barndom Punkt LOGIK!

Men det tar tid! Utveckling sker inte språngvis! Kärleksfull livskonstnär blir man endast genom trägen övning!

Marja
© 2009 Marja Silverfall All Rights Reserved

940 visningar
© Averbis förlag | Kontakt